Betöltés...

Lengyelországi látogatás

Kőrösis diákok csereprogramon keresztül Lengyelországba látogatnak a héten a Visegrad Fund támogatásával. Az első napon a tarnowoi iskola, Liceum Ogólnoksztalcace gólyanapi rendezvényén vettek részt, majd a projekten dolgoztak, melynek témája a lengyel- magyar közös történelmi alakok.

A poznani csereprogram második napja kemény munkával kezdődött, majd múzeum és városlátogatással folytatódott. A diákok megtanulták a helyi Márton-napi sütemény elkészítését a világ legviccesebb és legtájékozottabb pékjeitől, és ez csak egy példa a számos kulináris és kulturális élményből.

Disszemináció

2024. január 26-án tartott félévi értekezletünkön kollégáink beszámoltak a Visegrád Fund által támogatott magyar-lengyel csere első részéről, eseményeiről, tapasztalatokról és tanulságokról. Érdekes és hasznos dolgokat tudtunk meg a lengyel oktatásról, a két ország történelmi és kulturális kapcsolódási pontjairól.

Lakos tanárnő tájekoztatta a tantestületet a tavaszi programokról és a szervezendő kiállításról is.

Készülődés, kapcsolattartás (január, február)

Az elmúlt időszak lelkes készülődéssel, sűrű kommunikációval telt. Január folyamán Zoom-os megbeszélést tartottunk a lengyel diákokkal és tanárokkal, illetve a tanárok külön többször is egyeztették a teendők, tevékenységek megszervezését.

Miután megérkeztek a Lengyelországban elkészített poszterek és korona ékszerek a magyar diákok pótolták a hiányzó részeket, kijavították a szállítás során keletkezett sérüléseket, és kiállításra alkalmassá tettek minden darabot.

Mindent megszerveztünk, fantasztikus programokat állítottunk össze annak érdekében, hogy még jobban megismerhessük a két nemzet közös történelmét, kultúráját, és nagyon várjuk a lengyel diákokat, tanárokat! Izgalommal nézünk a március 7-ére szervezett kiállítás elébe, ahová minden érdeklődőt szeretettel várunk!